Anglia is lejátszotta első mérkőzését a franciaországi EB második játéknapján, s bár szemkápráztató játékot mutattak, a szégyenletes utolsó passzok, és a kihagyott helyzetek egy Berezutski gólban testet öltve megbosszulták magukat.

Ilyen jól játszó angol csapatot még eddig nem láttam. Zseniális átjátszások, keresztpasszok, nagyszerű villanások és szokásosan borzalmas mezkinézet. Pláne olyanoktól nem vártam, mint Kyle Walker. Az első félidőben élete legjobbját nyújtotta. Védő létére ott verte meg orosz társát, ahol akarta, és úgy (!), ahogy akarta.

A kevenc jelenetem sajnos nincs a videóban, án az eredménye látható: az első komoly angol támadásnál Lallana lövése előtt Walker úgy cselezi ki védőjét, hogy az ívelésből elé pattant labdát a szélen a kapu felé fordulva átfejeli védője felett, és megkerüli azt. Mire a védő eszmélt már lassításban adták Lallana lövését. Valami egészen zseniális megoldás volt a Tottenham játékosától, és közben védő munkáit sem felejtette otthon.
Lallana szintén kivállóan játsztott, leszámítva, hogy Ramsey-i magasságokba emelkedett helyzetkihasználás terén. Aztán, ahogy telt az idő, az angolok egyre görcsösebben iygekeztek befejezni, a még akkor is gyönyörűen felépített támadásaikat, amik végül egy Dier szabadrúgásgólban csúcsosodtak ki. Bár tetszett a gól, de a pont lemaradt az i-ről, akcióból képtelenek voltak betalálni a háromoroszlánosok.
A vesztük szinte stílszerűen be is következett: az addig kb 15 percet igazán focizó oroszok kihasználták az egyetlen momentumot, amikor fehér-mezes társaik botrányosan helyezkedtek. A foci igazságtalansága volt ez a meccs, mert ha valamikor, akkor most nagyon kellett volna a győzelem Roy Hodson csapatának. Egy ilyen játékkal 2-3 gólos győzelmet kellet volna aratni, ami után nem csak a sajtó, de maga a csapat is elhihette volna, hogy esélyesek a végső sikerre. Ezek után viszont ismét kergethetik az önbizalmukat.